Woensdag 27 maart: ik ben geboren voor het ongeluk

Ik sta op en kijk of de bestanden gedownload zijn. Natuurlijk is de downloader vastgelopen ergens in het midden -_- dan proberen we het maar op het Newman

Als we toekomen op het Newman merken we dat het internet weer super traag is. Het downloaden lukt langs geen kanten doordat het internet veel te traag is. We hebben dat programma wel nodig om Windows op Michelle haar laptop te zetten. We zijn nu al 2 weken bezig aan die computer, zonder resultaat.

Michelle haar internet is iets beter dus vraag ik haar of ik het bij haar mag downloaden. “yes, ofcourse” antwoord ze. Ik ga eerst langs het centrum om middageten te kopen. Wie loop ik daar tegen het lijf? Michelle. Ze geeft mij een lift naar haar huis (villa)

image

Het internet bij haar thuis is iets sneller, maar helemaal niet om naar huis te schrijven (behalve via mijn blog). 40 minuten om dat stom programmatje te downloaden. Ik installeer het op een laptopke dat ik heb meegenomen van het Newman. Ik steek de cd in de laptop en merk dat de cd-drive van de laptop kapot is… -_-

Michelle heeft nog een tweede windows laptop met werkende cd-drive. Ik installeer het programmake. Ik start het programma op. Laptop valt uit… -_- Ik herstart de laptop en open het programma. Laptop valt uit… Ik raak gefrustreerd en zet de laptop op mijn schoot en POEF! laptop schiet terug aan. Ik zet hem terug op de bureau en POEF! laptop valt terug uit. De laptop valt niet echt uit maar gaat in slaapstand. Mijn hersens beginnen werken en kunnen maar op 1 mogelijkheid komen: als hij op de bureau staat staat hij op few andere laptop. De magneet in het scherm van de onderste laptop zorgt ervoor dat de bovenste laptop denkt dat zijn klep gesloten is, waardoor hij in slaapstand gaat… Als je een logischere uitleg hebt, laat maar horen… :-)

Ik start het programmake voor de 3de keer op, begin het overzetten en wacht. En wacht. De setup blijft hangen aan 5 procent… -_-Programma afsluiten, computer heropstarten, programma opstarten en handmatige modus proberen. Oef, na enkele minuten gaat hij over de 5 procent.

Een half uurtje later is de cd overgezet. Denk je dat mijn problemen gedaan zijn? Natuurlijk niet! Ik ben namelijk geboren op vrijdag de 13de. Geboren voor het ongeluk. En dat gaat dan met computers werken. Mijn geduld word op de proef gesteld als de installer niet wil opstarten. Na wat prutsen lukt het toch eindelijk. En windows xp installeert op zijn gemakje. De setup duurt heel lang dus ik heb tijd om met Michelle te babbelen.

“What do you do here exactly?” is het begin van een superlang, superinteressant gesprek en een fantastische avond. Meer daarover lees je in mijn volgende blogpost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *