man -f stage

Het is bijna zover. Over 2 dagen spring ik op het vliegtuig naar Tanzania. De voorbije weken vond iedereen het nodig om mij helemaal uit te vragen. Topics van het land tot mijn kleur van onderbroek. Hierbij enkele van de meest gestelde vragen:

Waar ga je nu precies naartoe?
Naar het AHADI newman institute of social work in Kigoma, Tanzania. In het midden-oosten van Afrika, tussen Den Congo, Burundi, Rwanda en nog wat van die landen ligt het pareltje Tanzania. 20 keer groter dan België, 4 keer zoveel inwoners en een Bruto binnenlands product dat 6 maal kleiner is. putting things in perspective.

tanzania

Door de vele, bloederige conflicten van zijn buurlanden zit Tanzania met een grote hoop getraumatiseerde vluchtelingen. (~344.000) Je kan je voorstellen dat de nood aan degelijk sociaal werk zeer hoog is. Het Newman Institute biedt een deftige en toegankelijke opleiding voor sociaal werkers en leerkrachten aan. Op die manier steekt deze hogeschool een tandje bij om de regio er weer bovenop te helpen.

ZO VER! hoe geraakt ge daar?

  • 4 uur vliegen naar Istanbul.
  • 3 uur wachten.
  • 8 uur vliegen naar Dar es Salaam.
  • (hopelijk) Een dag wachten en recupureren
  • Een dag op de bus naar Kigoma.

Hoelang zit ge daar?
Van 26 februari tot 27 mei. 3 maand.

Helemaal alleen?
Neen. De stage gebeurt samen met Jeroen Van de Voorde, ook zo nen nerd van den ICT. Het word zelfs nog veel gezelliger want tijdens de heenreis worden we vergezeld door 2 verpleegsters-in-spe die in dezelfde regio stage volgen. Eenmaal aangekomen in Kigoma zullen we begroet worden door nog eens 4 studenten die daar al enkele weken de boel op stelten hebben gezet. (Bob, Betul, Jens, en Frank). Als kers op de taart is de directrice van de hogeschool ook een vlaamse, namelijk Mevrouw Katrien De Westelinck.

Gij doet toch ICT? Hebben ze daar computers?
Ja! En nog redelijk deftige, zelfs. De hogeschool streeft er naar om een voorbeeld te zijn voor de regio, en daar horen degelijke computers bij. We hebben enkele foto’s en specificaties doorgekregen. Vaste computers met 1 gig ram, Laptops met 2 gig ram en een internetverbinding waarover ge kunt facebooken.

DSC05271

Wa ga gij daar nu precies doen?
Dat is nog niet echt duidelijk. Ik veronderstel dat we onder andere een digitaal bibliotheeksysteem gaan opzetten. We zullen ook een grondige check-up van de huidig materiaal doen, wat virusscanners installeren en dergelijke. Eenmaal we daar zijn zullen we een beter beeld hebben van wat we allemaal kunnen doen.

Gij kunt toch geen Frans?
neen, maar dat heb ik gelukkig niet nodig. Engels en Swahili zijn de landstalen.

Heb ik al je vragen beantwoord of wil je nog meer weten? Laat maar horen in de reacties hieronder.

3 thoughts on “man -f stage

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *