Donderdag 11 april: niets speciaals

Vandaag een dagje thuiswerken. Mijn beste Access kunsten bovenhalen om de bibliotheek applicatie te maken. Na een hele dag zwoegen heb ik eindelijk een applicatie waar ik trots op ben.

Eenmaal je met Access kan werken is het nog redelijk gemakkelijk. Voor de meeste dingen zijn er wizards die het werk voor u doen. Het moeilijkste is om dubbele vermeldingen eruit halen. Bij het oude systeem zaten alle boeken er apart in. Ook diegene die ze dubbel hadden. In een professionele bibliotheek met scanner en barcodes enzo is dat handig om te hebben, maar hier zou het enkel voor veel verwarring zorgen. Access heeft een wizard die een lijst geeft van alle dubbele records. Het is echter niet mogelijk om ze op die manier ook te verwijderen. Wat SQL-magic “does the trick”.

Niet veel merkwaardig gebeurt vandaag, maar ik heb goed kunnen doorwerken. Ik kruip vroeg in mijn want morgen vertrek ik naar Gombe National Park. “The park with the closes genetic relative to the human; the chimpanzee.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *