Merlijn Sebrechts

Merlijn Sebrechts

Meer context bij technologie

Opgestaan om 8 uur. Boterhammen met choco als ontbijt. Het regent super hard dus bellen we een taxi. 2000 shilling (1 euro) om droog aan het Newman gebracht te worden, dat heb ik er wel voor over 🙂

Het plan: Aan Edison vragen om de kabelgoten te kopen en de laptops voor de bibliotheek klaarmaken. We komen Edison tegen bij het binnenkomen en vertellen hem onze plannen. Hij verdwijnt en komt even later terug met 8 laptops en grote doos vol kabels.Aan ons om uit te zoeken welke laptops nog werken en welke kabels er bij welke laptops horen.

Na een voormiddag sorteren, testen en repareren hebben we 7 werkende laptops, 4 werkende adapters, een handleiding voor MS-dos (in het frans) en een vlag van een of ander refugee-camp. We zullen den indiër dus nog een bezoekje moeten brengen voor meer adapters.

Na een lekker schoteltje beef’n chips (met 2 sapjes) beginnen we vol goede moed de computers te herinstalleren. Dat blijkt moeilijker dan verwacht door het fantastisch betrouwbaar internet. We besluiten dan maar om van alles een offline updater/installer te downloaden. Het downloaden gaat zo traag dat de firefox vastloopt. Gelukkig is er nog wget. Een handig programmatje dat bestanden download via http of ftp. We zetten 2 computers klaar om een nacht lang alles te downloaden en vertrekken om half 6 richting aqua lodge voor ons dagelijks zwemmeke (dat Jeroen al enkele dagen gemist heeft)

Nu zit ik hier mijn blog te schrijven op een laptopke vant school. Ik herinner mij net dat Roel al even zit te vragen om hem het mac adres door te sturen. Jens is voor een of andere reden gips rond zijn arm aan het doen terwijl de verpleegsters straffe-spoed-verhalen aan het vertellen zijn. (99 luftballons op de achtergrond)

comments powered by Disqus

Recente berichten

Categorieën

Over Mij

Curious for more? Check out the Dutch part of this blog.