Merlijn Sebrechts

Merlijn Sebrechts

Meer context bij technologie

Na eens goed uitgeslapen te hebben sta ik op en kijk ik naar de 2de laptop van Michelle. De cdromdrive is kapot. Geukkig is het een Dell laptop waardoor ik online de service manual vind met een uitleg hoe ik de laptop moet opendoen. Ik doe de laptop open, doe de cdromdrive open maar zie niets dat de problemen kan verklaren.

Nadat de laptop terug ineen zit test ik de cdromdrive nog eens. Wie weet, misschien werkt hij op magische wijze opeens wel? Spijtig genoeg zit er weinig magie in de lucht waardoor de cdromdrive kapot blijft…

Middageten: koude Vol-au-vent met brood. Na het middageten haal ik mijn redderskunsten boven. Bob, Frank en Jens geven een techniek-activiteit aan de gasten van Mandeleo. Ze leren de gasten om een vlot te bouwen. Ondertussen zijn enkele gasten bezig met palmbomen te beklimmen. Ze hebben een techniek waarbij ze het eerste deel van de palmboom gewoon oplopen. Na wat oefenen lukt het mij ook en haal ik er enkele kokosnoten uit die we met smaak opeten/drinken. Als hun vlot klaar is mogen de gasten op het meer racen tegen mekaar. Veel van de gasten kunnen echter niet of amper zwemmen dus zitten we met z’n allen in het water om hen te helpen.

*filmpje volgt nog*

Wanneer het tijd is voor het avondeten moeten de gasten terug naar Mandeleo, maar veel tijd om ze te missen hebben we niet, want na het eten is het tijd voor “bungalow night” in Mandeleo. De bungalow night in Mandeleo verschilt sterk van die in Bangwe. In mandeleo zingen de gasten zelf, begeleid door een klapkoor, terwijl in Bangwe er gewoon een stereo aanstaat die muziek afspeelt.

De zing/dans momenten waren zeer leuk, ze hadden onder andere een lied waarin je in ieder refrein moest dansen met een extra “kapot” lichaamsdeel. Het deed mij wat denken aan de liedjes in de KSA. Spijtig genoeg waren er veel speeches (in het swahili) die het echt wel saai maakten. Ben vertelt ons dat dat waarschijnlijk komt doordat Brother Stan aanwezig was. Brother Stan is een vlaamse broeder die enkele jaren geleden de communities hier heeft opgezet.

comments powered by Disqus

Recente berichten

Categorieën

Over Mij

Curious for more? Check out the Dutch part of this blog.