Merlijn Sebrechts

Merlijn Sebrechts

Meer context bij technologie

3 dagen lang door mekaar aan 5 computers gewerkt. Ik zet het in één post om het wat overzichtelijker te houden…

Iedere morgen hetzelfde vettige ontbijt, ik ben het beu. Vandaag ga ik gaan ontbijten in het Lake Tanganica hotel, een van de sjiekste hotels in de buurt. 6 euro voor een all you can eat ontbijtbuffet, en het is het waard! Super lekkere watermeloen, mango en ananas. Echte zoete pannekoeken en iets dat moet trekken op echte wentelteefjes. Cornflakes, thee, chocomelk, geroosterd brood, gekookt eitje,.. Int kort: ik eet mij kapot.

De computer waar ik gisterennamiddag mee bezig was staat boordevol met virussen. Ik start hem op in veilige modus en laat de antivirus lopen voor enkele uurtjes. Als hij bijna klaar is valt te stroom (en dus ook de computer uit). Typisch… Nog eens 2 uur wachten tot de antivirus klaar is.

Ik begin dan maar aan een stokoud laptopke te prutsen terwijl de antivirus loopt. De batterij is kapot en de adapter geeft slecht contact, maar dat is het probleem niet. Windows start niet op… Ik wil de gegevens backuppen via knoppix maar dat lukt niet. De GUI wil niet opstarten en vanuit runlevel 2 is het onmogelijk om ntfs-partities te mounten door een of andere bug.

Uitendelijk lukt het mij toch om windows werkende te krijgen: Ik start hem op in safe modus, ctrl-alt-delete, explorer.exe uitvoeren in taakbeheer en mijn desktop verschijnt. De computer werkt nog goed genoeg om zijn bestanden te backuppen en dan valt hij weer uit. Nu ik de bestanden heb gaat het snel: Windows installeren, programmas installeren en laptop teruggeven.

De witte bak heeft geen gebruikersaccount meer. Gemakkelijke oplossing: nieuwe gebruiker aanmaken, bestanden overzetten en klaar! of toch niet? op het bureaublad staat het bestand “new report”, een visual basic script, een virus dus. Gelukkig vind Microsoft Security Essentials de virus zonder problemen.

Dan de computer van Julius. Windows herinstalleren op een computer zonder dvd drive en zonder usb-boot support… Ik steek er dus de dvd-drive van de brolcontainer in. Windows installeren, alle programma’s installeren… Redelijk basic.

De computer vanuit de computer-guy: Hij start op maar geeft geen beeld. Ik probeer het met enkele videokaarten uit de brolcontainer, maar geen succes. Ik vrees dat ik er niet veel anders aan kan doen…

Avondmenu donderdagavond: Geitenvlees met gekookte maniok. Deze keer is de maniok in stukjes gesneden en daarna gebakken. Zeer lekker! Er zit nog veel been met merg bij het geitenvlees. Als je daar de maniok in dopt… Mmmm…

comments powered by Disqus

Recente berichten

Categorieën

Over Mij

Curious for more? Check out the Dutch part of this blog.