5 uurtjes slapen en dan opstaan om te koken. We gaan brunchen en iedereen gaat iets koken. Ik maak noedelsoep.
Het moeilijkste bij koken in Afrika? Het vuur aankrijgen. Ze koken hier op kolen en aanmaakblokskes ofzo kennen ze hier niet… Na 3 kwartier zwoegen hebben we eindelijk 3 smeulende vuurtjes. Sara en Didi beginnen verloren brood te maken en ik begin een boullon te maken.
De overschot van het vlees van gisteren laat ik hard doorkoken met beef masala en sojasaus erbij.
Een half uurtje later haal ik het vlees er uit. Ik doe de pot vol met water, doe er de groenten bij (1 knoflook, 2 ajuinen, 2 gepelde tomaten, 1 paprika) en laat ze goed doorkoken. Normaal gezien is het beter om eerst de groenten kort te stoven, maar bij gebrek aan tweede pot sla ik het even over. Ik doe er ook nog was sojasaus, beef masala en zout bij.
Als de groenten gaar zijn proef ik er even van en kieper ik er vlug nog een dikke scheut sojasaus bij, gevolgd door beef masala en zout. Ik doe de noedels erbij, wacht nog 5 minuten en klaar is mijn soepje 🙂
Na het eten kruip ik in mijn bed en slaap ik tot aan het avondeten. We gaan gaan eten in het poepsjieke hilltop hotel. Spijtig genoeg zonder poepsjieke wijnen want hilltop word uitgebaat door Moslims… Na het eten? Kruip ik terug in mijn bed. Zo gaat een zondag snel voorbij 🙂